e
Banner

Etiketler: tehlikeli madde taşımacılığı



Batu Lojistik için tekstilde ektiğini biçme vakti



Taşımalarının %65’ini tekstil sektörüne gerçekleştiren Batu Lojistik, bu alandaki altyapısını ve hizmet çeşitliliğini güçlendirmeye devam ediyor. Minivan servisi ile askılı tekstil ürünlerini hava kargoyla aynı sürede Avrupa’ya taşıyan şirket, ayrıca Yenibosna’daki deposunda müşterileri için kalite kontrol departmanı oluşturdu. “Yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık” diyen Batu Lojistik İş Geliştirme Müdürü Pırıl Gülenç, üreticilere yakın lokasyonlarda şubeleşmeyi hedeflediklerini de belirtiyor.




Tehlikeli madde taşımacılığına sıkı denetimler geliyor


Yayın: 23-12-2013
Kategori: Karayolu

Türkiye’nin 2010 yılında taraf olduğu ADR Yönetmeliği 1 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe giriyor. 1 Ocak'tan sonra tehlikeli madde taşımacılığında her şeyin değişeceğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, “Uygulama yürürlüğe girer girmez sıkı bir denetim süreci başlatacağız. Sektör buna hazırlıklı olmalı” dedi. 




Alışan ADR sürecini masaya yatırdı



Alışan,“Tehlikeli Madde Taşımacılığı” için yeni bir dönem başlatacak olan ADR mevzuatı konusunda düzenlediği seminer ile uygulamanın getireceği yeni düzenlemeler konusunda katılımcılara bilgi verdi. 




ADR için yol haritası da sektör de hazır



2007’de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’in revize edilerek 24 Ekim 2013 tarihinde yeniden yayınlandığını ve ADR’ye geçiş sürecinin yol haritasının çizildiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, lojistik sektörünün sürece hazır olduğunu düşünüyor. 




ADR’ye geçişte asıl sıkıntı yurtiçi taşımalarda yaşanacak!


Yayın: 23-01-2014
Kategori: Karayolu

Uluslararası alanda taşama yapan firmaların ADR sürecine hazır olduğunu, bu alanda en büyük sıkıntının yurtiçi taşımalarında yaşanacağını belirten UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, “Kara, demir, deniz ve havayolunda mevcut potansiyelimizi değerlendirdiğimizde Türkiye ‘bölgesinin kimyasal lojistik üssü’ olabilir” diyor.  




DGM Türkiye, tehlikeli madde taşımacılığına profesyonellik kazandırıyor



Eğitim, paketleme ve danışmanlık faaliyetleri ile tehlikeli maddelerin lojistik süreçlerinde oluşan her türlü hizmet ihtiyacını karşılayan DGM Türkiye, ADR sürecinde ciddi bir misyon üstlenmeyi hedefliyor. DGM Türkiye Eğitim ve Operasyon Direktörü Göksu Aktuğ Kaya, tehlikeli madde yönetim hizmeti sunmakla kalmayıp, bu alanda bir profesyonelleşme yaratmayı hedeflediklerini söylüyor. 




Batu Lojistik yeni depo yatırımını Gebze’de gerçekleştirdi



Gebze deposunu hizmete açan Batu Lojistik 12.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20.000 m²’lik bir alanda hizmet vermeye başladı. 




PETDER ADR sürecine liderlik ediyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Akaryakıt

PETDER üyesi şirketlerin taşımacılık faaliyetlerinde ADR Yönetmeliği’nin gerekliliklerini yerine getirme hususunda liderlik üstlendiğini vurgulayan PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter, “Diğer yandan bayilerce kullanılan araç ve ekipmanın ADR uygunluğu ise sınırlı seviyededir. Bu alanda önümüzdeki süreçte önemli bir kaynak ve çaba gösterilmesi gerekir” diyor. 





ADR’ye geçiş bugünden yarına bir iş değil


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Uluslararası alanda faaliyet yürüten kimya ve lojistik sektörü firmalarının ADR konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirten TKSD Genel Sekreteri Mustafa Bağan, “Ancak hala alınacak çok mesafe var. Devletin de uygulayıcıların da tecrübe kazanması gerekiyor. Avrupa’da ADR sözleşmesi yaklaşık 11 yıllık bir geçiş dönemi gerektirmiştir. Türkiye’de bugünden yarına ADR’nin tamamının uygulanmasını beklemek ise biraz hayalciliktir” diyor. 





TLS Lojistik, bölgesel liderlik için yatırımlarına hız verdi



Linde Gaz, Aygaz, Petrol Ofisi gibi şirketlere verdiği hizmetlerle yurtiçinde başarısını kanıtlayan TLS Lojistik, kimyasal tank konteyner taşımacılığında Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden oluşan bölgede lider olma hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız verdi.